UNPR vrea să lanseze pentru tineri programul „Prima fermă”

22

tanar_fermierMarți, 21 aprilie, la sediul UNPR a avut loc o ședință de lucru a specialiștilor partidului pe domeniul agriculturii, în cadrul căreia s-au discutat teme de actualitate din agricultură, precum și noile proiecte ale UNPR în acest domeniu.

Una dintre propunerile parlamentarilor  Valeriu Steriu, Teiu Păunescu, Mario Caloianu, Marin Anton a fost ca tinerii care sunt atraşi de agricultură să fe stimulaţo printr-un program similar cu “Prima casă”, care să se numească “Prima fermă”. Acesta ar putea face ca media de vârstă a oamenilor implicaţi în acest sector să scadă, adică să se facă un pas important pentru întinerirea agriculturii. Acest proiect ar fi, după părerea parlamentarilor, cu atât mai tentant cu cât el ar veni în să sprijine implementarea noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală, care a fost lansat oficial la finalul lunii martie.

Parlamentarii vor să atragă în proiect nu doar Executivul, ci şi băncile şi instituţiile nebancare pentru ca împreună să poată să le ofere tinerilor condiţii prielnice pentru demararea unor afaceri profitabile în agricultură, după cum a afirmat deputatul Valeriu Steriu.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] Parlamentarii vor să atragă în proiect nu doar Executivul, ci şi băncile şi instituţiile nebancare pentru ca împreună să poată să le ofere tinerilor condiţii prielnice pentru demararea unor afaceri profitabile în agricultură, după cum a afirmat deputatul Valeriu Steriu. sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise