Un tânăr fermier și-a scos ferma la vânzare: „Sunt descurajat. Dezertez!”

Un tânăr fermier din județul Iași renunță la zootehnie după 11 de ani. Pasiunea pentru animale l-au determinat să investească în acest domeniu și să continue an de an, indiferent de greutăți. Acum, însă, a ajuns la capătul puterilor și se simte extrem de descurajat, așa că a hotărât să-și scoată ferma la vânzare.

Bogdan Beceru deține o fermă de porci din rasa Mangalița în localitatea Ion Neculce din județul Iași. Pentru că nu mai găsește forță de muncă, tânărul a scos ferma la vânzare, pe internet. A formulat un anunț și așteaptă cumparatori.

Ferma este situată în comuna Ion Neculce, județul Iași, la 2,5 km de orașul Tg. Frumos și 47 km de Iași. Proprietatea măsoară 5000 mp, are acces la șosea și este delimitată de un gard de plasă cu temelie de beton.

„Cel mai mare efectiv pe care l-am avut a fost de 140 de capete. Momentan mai am în fermă vreo 20 de scroafe Mangalița de prăsilă, dar am oprit și reproducerea în fermă deoarece la ora actuală ne confruntăm cu această problemă mare cu forța de muncă. Eu unul dezertez, nu mai pot continua fără susținere”, spune ieșeanul.

Problema cu forța de muncă în agricultură a apărut în urmă cu aproximativ 5 ani, atunci când foarte mulți lucrători au ales drumul străinătății și fermierii au început să găsească forță de muncă din ce în ce mai greu.

„Sunt descurajat total de statul român care nu m-a ajutat pe parcursul a 11 ani cu nimic. Sunt dezamăgit, oamenii sunt plecați. Sunt dezamăgit din toate punctele de vedere”, mai spune Beceru.

Zootehnia este un domeniu care necesită îngrijire zi lumină și nu mulți fac față, iar asta duce la renunțare. Deși nu ar fi crezut că va ajunge în acest punct, ieșeanul nu se mai poate ocupa doar el de tot, așa că și-a scos ferma la vânzare și va cântări oferta cea mai bună.

Iași – Daria DIACONIUC

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole