Un tanar fermier din Cluj cucereste lumea cu siropul produs in ferma sa

Se poate și în România! Un tânăr fermier din Cluj face senzație la nivel internațional cu siropul produs în ferma sa. Este vorba de Paul Căpușan, care la cei 25 de ani ai săi deține 7 hectare de teren plantate cu fructe de pădure, în localitatea Borșa din județul Cluj. Vizitat de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, acesta a povestit cum a ajuns să treacă de la materia primă la produsul finit.

”Noi am început acum 5 ani cu o fermă care producea doar zmeură. Ulterior, văzând că nu ne putem vinde producția în stare proaspătă, am decis să o transformăm într-un produs neperisabil, care poate fi valorificat pe termen mai lung. Din acest motiv, am creat prima gamă de siropuri preparate la rece din România, dar și o gamă de dulcețuri cu conținut foarte mare de fruct”, spune Paul Căpușan.

Tânărul fermier nu s-a oprit aici, ci a decis să-și facă brand-ul recunoscut la nivel internațional. Astfel, a trimis sucul obținut din zmeura proprie la Bruxelles pentru a fi evaluat la cel mai prestigios institut de testare a calității alimentelor din lume, de unde s-a întors cu 2 din 3 stele SUPERIOR TASTE AWARD pentru siropul DELICIUM.

”Ulterior am trimis siropul nostru pentru a fi evaluat la cel mai înalt institut de certificare a calității alimentelor din lume, și anume International Taste Institute de la Bruxelles, unde 200 dintre cei mai înalți somelieri și bucătari ai lumii au testat siropul nostru, printre alte produse alimentare. În urma notelor primite, în funcție de mai multe criterii de selecție, am obținut 2 din maximul de 3 stele posibile Superior Taste Award 2019, care sunt considerate stelele Michelin ale alimentelor.

Începând de la producția de produse proaspete, până la producția de produs finit, noi am mers mai departe și am decis să valorificăm o altă nișă, și anume să integrăm acea nișă de agroturism. De anul trecut, am fost poate chiar primii care am introdus ideea ca turiștii să vină în fermă și să-și culeagă singuri fructele. Practic, ești singurul care a atins fructele respective. Am început să facem și evenimente tip brunch sau picnic la noi în fermă și vin familiile, au o experiență nouă într-o fermă, care este un deliciu pentru copii în primul rând”, a mai relatat tânărul fermier.

Tineri cu inițiativă în dezvoltarea agriculturii României! În vârstă de 25 de ani, tănărul Paul Căpușan a plantat 7 hectare cu fructe de pădure în localitatea Borșa din județul Cluj și a trimis sucul obținut din zmeura proprie la Bruxelles pentru a fi evaluat la cel mai prestigios institut de testare a calității alimentelor din lume. De aici s-a întors cu 2 din 3 stele SUPERIOR TASTE AWARD pentru siropul DELICIUM. Se poate!#agriculturăPentruRomânia

Publicată de Adrian Oros pe Marţi, 1 septembrie 2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole