Un tânăr braşovean a investit 20.000 euro într-o fabrică de suc de mere

31

mereroMarian Drăghia, 35 de ani, un tânăr antreprenor din Braşov, a pus pe picioare la începutul acestui an firma SaftStupina SRL-D şi a reuşit să obţină fonduri nerambursabile de la stat cu care a pus pe picioare o mică fabrică unde produce suc de mere.

„Ideea de a dezvolta afacerea s-a născut dintr-o pasiune mai veche pentru acest domeniu. Acest lucru s-a întâmplat cu mai mult timp în urmă, când familia mea a înţeles că piaţa din judeţul Braşov poate fi «acaparată» de societăţi care pot produce un suc natural la preţuri avantajoase”, povesteşte antrepre­norul, care spune că deocamdată mica sa fabrică prestează serviciul de producţie şi pasteurizare a sucului de mere pentru alte persoane. Însă la sfârşitul acestei luni tânărul speră să înceapă producţia de suc de mere folosind fructe din livada proprie. Marian Drăghia are deja o livadă de meri întinsă pe un hectar, astfel că materia primă pentru sucul de mere va fi asigurată din producţia proprie. „Merele româneşti sunt culese manual şi sunt presate cu echipamente moderne, apoi sucul este pasteurizat şi nu sunt adăugaţi aditivi şi conservanţi”, continuă el.

Tânărul afirmă că vrea să ducă sucul de mere în diverse magazine de cartier, dar şi în reţele internaţionale de magazine. El crede că proiectul SRL-D prin care cei care vor să-şi dezvolte o primă afacere pot primi fonduri nerambursabile de la stat este o bună oportunitate pentru tinerii care vor să îşi facă propriul business.

„Proiectul SRL-D reprezintă o oportunitate pentru tinerii debutanţi în afaceri, ei putând accesa fonduri nerambursabile de până la 10.000 de euro. Sunt tot mai mulţi tineri care văd în acest SRL-D o oportunitate de a-şi îndeplini visele şi de a dezvolta o afacere de familie cu ajutorul fondurilor nerambursabile”, afirmă Marian Draghia. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise