Un staul de oi și 85 de hectare de miriște de grâu arse într-un incendiu!

Un staul de oi și peste 85 de hectare de mirişte de grâu şi vegetaţie uscată au ars, joi, în localitatea Băneasa, judeţul Giurgiu, într-un incendiu cu care pompierii s-au luptat mai bine de cinci ore, informează Inspectoratul pentru Siutuații de Urgență (ISU) Giurgiu.

„În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată şi mirişte, în mai multe localităţi din judeţ, dar cel mai mare incendiu a fost la Băneasa unde a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 80 de hectare, mirişte de grâu pe aproximativ cinci hectare, un staul de oi, din care proprietarii apucaseră să evacueze animalele, zece baloţi de paie, un copac şi o porţiune dintr-un gard. Pentru stingerea incendiului au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Greaca, cu două autospeciale de stingere şi o cisternă. Incendiul a fost stins după aproximativ cinci ore”, a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Tot joi, în județ, au mai fost înregistrate Incendii de vegetaţie uscată și la Vadu Lat, Icoana, Trestieni, Slobozia unde au ars suprafeţe de teren cu mirişte şi vegetaţie uscată de peste două hectare, dar şi o tonă de fân.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, Detaşamentului Bolintin Deal, Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Greaca cu şase autospeciale de stingere şi o cisternă.

„Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise”, se arată în comunicatul ISU Giurgiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole