Un singur proiect depus pe noul PNDR, de un solicitant din Olt

56

munte_satPână în acest moment, pe noul PNDR, în cadrul sesiunii de primire a proiectelor deschisă în perioada 25 martie — 30 octombrie 2015, pentru submăsura 4.1 ‘Investiții în exploatații agricole’ și submăsura 6.1 ‘Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri’, a fost depus un singur proiect, potrivit datelor AFIR.

„Acest prim proiect din cadrul sesiunii anuale are ca obiect modernizarea exploatației agricole prin achiziția de utilaje, este aferent submăsurii 4.1 și a fost depus de un solicitant de fonduri europene nerambursabile din județul Olt. Valoarea totală a proiectului (cheltuieli eligibile și neeligibile) este de 816.100 euro, din care 658.800 euro reprezintă valoarea eligibilă. Din aceasta sumă, 329.400 euro reprezintă valoarea fondurilor europene nerambursabile”, precizează AFIR.

Concluziile unei analize interne a Agenției au relevat că pentru PNDR 2007 — 2013, volumul Cererilor de Finanțare depuse în ultima zi a sesiunilor de primire a proiectelor era mult mai mare fața de volumul cererilor depuse în celelalte zile din perioada de desfășurare a sesiunii — mai ales față de primele zile ale sesiunilor. Deși sistemul de depunere și evaluare/selectare pentru PNDR 2014 — 2020 este total diferit (sesiuni anuale continue, cu evaluare lunară), este de așteptat ca în prima perioadă după deschiderea sesiunilor de primire a proiectelor — mai ales în prima sesiune — numărul proiectelor depuse să fie unul foarte mic, potrivit AGERPRES.

Citește și
2 Comentarii
  1. Tiberiu Cazacioc spune

    Asta pentru ca punctajul minim de indeplinit trebuie sa fie 80.

Cmentariile sunt închise