Un sfert din producătorii care au obţinut atestatele de „tradiţionali” sunt din Braşov

11

mancaretraditionalassTrei producători braşoveni au obţinut până acum reatestarea ca producători tradiţionali din decembrie 2013, de când a intrat în vigoare Ordinul nr. 724 din 29 iulie 2013 privind atestarea produselor tradiţionale. În total, 13 producători au obţinut noul atestat pentru un număr de 52 de produse.

Astfel, pe lângă compania Adriana Prod SRL, care a obţinut certificatul cu numărul 1 pentru pâinea tradiţională pe care o produce, au mai reuşit să obţină certificări compania Doripesco şi Elena Dragoiu din Şirnea, aceasta fiind producătorul cui cele mai multe produse tradiţionale înscrise în noul Registru Naţional al Produselor Tradiţionale – cârnaţii de porc, caşul, brânza de burduf, muşchiul de porc afumat, urda, slănina afumată şi brânza telemea.
Producătorii tradiţionali mai au timp până în toamnă să obţină atestatul de tip nou. În caz contrar nu vor mai putea comercializa produse tradiţionale. După expirarea perioadei de acreditare, doar aceste firme vor putea să îşi comercializeze produsele drept „tradiţionale”, putând să marcheze etichetele cu sigla aprobată de MADR. (Sursa:  bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise