Un senator a cerut promovarea ajutorului de minimis pentru cumpărarea de tancuri de răcire a laptelui, în Maramureș

28

vacilapte2Senatorul Sorin Bota a cerut primarilor din Maramureș să promoveze programul Guvernului referitor la crearea condițiilor optime de colectare și valorificare a laptelui, începând cu 2014.

Executivul a aprobat miercuri, 6 noiembrie .2013, acordarea unui ajutor de minimis în valoare de 5.000 de euro pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui, începând cu 2014, măsură care vizează peste 41.000 de gospodării și care va asigura comercializarea laptelui conform normelor comunitare în domeniu.

“De la 1 ianuarie 2014, tot laptele crud care se procesează trebuie să fie conform normelor europene. Având în vedere că toate aceste gospodării sunt împărțite pe toată suprafața țării, în toate comunele din România, inițiativa cu care vine guvernul astăzi vizează instalarea a câte un tanc de răcire în fiecare comună din România. Practic, guvernul va avea la dispoziție din bugetul anului 2014, imediat în ianuarie 2014, 70,8 milioane de lei pentru a-i pune la dispoziția celor care înțeleg să se constituie în Asociații de crescători de animale la nivelul fiecărei comune din România. Valoarea acestui ajutor de minimis nu poate să depășească 5.000 de euro pe Asociație, deci pe comună. În perioada ianuarie-martie 2014, asociațiile vor putea să vină, după ce se vor constitui, cu actul de înființare și cu factura proformă pentru tancul de răcire pe care vor să-l achiziționeze, la sediile primăriilor și, mai departe, la sediile Ministerului Agriculturii, pentru a beneficia de decontarea acestor sume, conform declarațiilor ministrului Agriculturii”, a explicat senatorul într-un comunicat de presă.

Citește și

Cmentariile sunt închise