26 mai 2022 - 19:36

UN RAZBOI IN CARE MINISTRUL DAEA NU CEDEAZA. BATALIA SE VA DUCE LA COMISIA EUROPEANA

Peste câteva zile ministrul roman al agriculturii va merge la Comisia Europeană cu un program dedicat cormoranilor si influentei negative pe care aceste pasari ihtiofage o au asupra industriei piscicole. Programul urmeaza sa fie discutat  si  autorizat, pentru a fi luate măsurile necesare la nivelul intregii Europe. In limbajul plastic pe care Petre Daea il foloseste uneori, a subliniat ca intre romani si cormorani, domnia sa alege romanii.

Ministrul Agriculturii a reiterat că producţia de peşte a României este de numai 12.000 de tone, deoarece cormoranii mănâncă 30.000 de tone, iar numărul acestor păsări în ţara noastră este de 100.000.

 

Cautand pe Youtube, am gasit si acest filmulet, extrem de concludente pentru modul cum privesc si alti europeni aceasta problema. Pentru edificare, va invitam sa vizionati materialul senzational, realizat pe lacul Murtensee din Elvetia. Concluzia finala a realizatorilor este ferma si drastica: „Cormoranul nu este o specie nativă și trebuie să fie decimată. Punct!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.