29 noiembrie 2021 - 22:22

Un grup de femei din Dobroeşti lanseaza o afacere de procesare a fructelor si legumelor

borcane_gem195 de femei din Bucuresti-Ilfov s-au calificat în meseria de lucrator în productia conservelor din fructe si legume, prin participarea la cursurile gratuite organizate de Asociatia React în cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov”. Alte 55 de femei din Gradistea si Dobroesti sunt instruite sa obtina aceasta calificare. În comuna Dobroesti, mai multe cursante sunt gata sa transforme într-o afacere ceva ce pâna recent era o simpla preocupare casnică.

„Am facut o mica cercetare a pietei împreuna cu alte colege de la curs, cu care urmeaza sa ma asociez”, declara Mariana Herle, cursanta Anotimpuri la borcan. „Acum asteptam sa apara legumele la piata si vom începe productia. Pentru început vom produce mai putin si ne vom lansa printr-o pagina de Facebook. Ne propunem sa comercializam doua categorii de produse: o linie de produse clasice, nelipsite din casa oricarui roman (muraturi asortate, bulion sau zacusca) si o alta linie de produse speciale. Ca sa va dezvalui si un mic secret, pentru aceasta vara ne gândeam la magiunul din miez de pepene verde. Este excelent si foarte putin cunoscut, eu am reteta de la strabunicii mei”, a încheiat Mariana Herle.

Si în comuna Gradistea, Stroe Victoria îsi doreste sa înfiinteze o asociatie familiala, cu ajutorul informatiilor învatate la cursurile de antreprenoriat. Familia femeii se îndeletniceste, de câtiva ani, cu vânzarea legumelor pe care le produce în gradina proprie. Baietii ei au o gradina de 5.000 mp, iar mama îi ajuta cu vânzarea legumelor si mentine relatia cu clientii. Victoria spune ca, în urma cursurilor, s-a gândit sa produca si conserve, mai ales ca deseori nu se vând toate legumele, iar acestea pot fi usor transformate în produse pentru iarnă. (Integral pe gazetadeagricultura.info)