Un fermier călărășean, invitat să lucreze în Kuweit

O investiție clădită pe fonduri europene a atras atenție delegației kuweitiene ce a vizitat România în această săptămână.
sunset-1186601_1280
Ministrul kuweitian al Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul, Ali Saleh Al Omair, intentionează să construiască o fermă de creștere a sturionilor pentru producția de icre, după modelul celei de la Dichiseni, din județul Călărași. Joi, oficialul din Kuweit a vizitat România, iar înainte de a fi implicat în accidentul rutier de la Slobozia, a trecut pe la o fermă de culture vegetale și de creștere a bovinelor din comună Vâlcelele, județul Călărași. În același județ, Al Omair a mai mers și la o fermă de creștere intensivă a sturionilor pentru obținerea caviarului din Dichiseni.
„În ciuda accidentului care s-a produs joi, ministrul kuweitian a apreciat tot ceea ce a văzut în România. În prima zi a vizitei ne-am deplasat la fermă vegetală și de creștere a bovinelor de lapte Floroaica, din județul Călărasi, și am vizitat expoziția de legume și fructe din Ostrov și livadă Domeniilor Ostrov, județul Constanța, unde a apreciat gustul și calitatea magiunului de prune Topoloveni și a fructelor realizate de producătorii români prezenți. De asemenea, am vizitat singură unitate de creștere intensivă a sturionilor din România pentru obținerea caviarului din localitatea Dichiseni, județul Călărasi, realizată de doi băieti excepționali, cu fonduri europene, prin Programul Operațional de Pescuit. Oficialul kuweitian a fost atât de încântat încât le-a cerut tinerilor să meargă să construiască și în Kuweit o astfel de fermă pentru producția de icre, asta bineînțeles în bază unui contract”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Acesta a precizat că oficialul din Kuweit a anunțat că va trimite o delegație de oameni de afaceri din țara să pentru a luă contact direct cu producătorii români.
„Scopul meu esențial, al ministrului Agriculturii, este să invit omologii mei din alte tări pentru a-i putea pune în contact direct pe producătorii români cu cei din tările respective, în special că să ridicăm presiunea de pe prețuri, mai ales la carnea de ovine și la cea de bovine. Din păcate, producătorii noștri vând carnea de ovine la un preț foarte jos, de 6,50 lei pe kilogram în viu, dar, că să fie rentabili, ar trebui să obtină măcar 10 lei pe kilogram. Sunt convins că, în ciudă evenimentului neplăcut care s-a întâmplat joi, reprezentantul kuweitian a apreciat tot ceea ce a văzut în România”, a adăugat șeful MADR.
Achim Irimescu susține că traumatismele cranio-cerebrale minore suferite în accidentul rutier de joi l-au determinat să își ia concediu medical vineri și luni, insă a ținut în continuare legătura cu oficialul kuweitian. Acesta a decis să plece la Frankfurt, unde avea asistentă medicală asigurată, în urmă fracturii de piramidă nazală cu deplasare suferită.
„Eu am păstrat legătura cu ministrul și mi-am cerut scuze pentru ceea ce s-a întâmplat, iar el a replicat: „Allah, asta-i viața, sunt lucruri care se intamplă fără voia noastră”. M-a sunat și ministrul iordanian, care a fost zilele trecute în România, și mi-a urât toate cele bune. Este important să dezvoltăm cât mai mult relațiile comerciale cu miniștri din această zonă”, a mai spus Irimescu. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore în accidentul rutier

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole