28 octombrie 2021 - 08:29

Un europarlamentar susţine simplificarea PAC şi reducerea birocraţiei

viorica_dancila25Europarlamentarul Viorica Dăncilă, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, în calitate de raportor de aviz din partea Grupului S&D a votat raportul ‘Investiții în locuri de muncă și în creștere — Valorificarea la maximum a contribuției fondurilor structurale și de investiții europene.

În acest context, Comisia trebuie să sprijine și să încurajeze accesul femeilor în zonele rurale pe piața muncii, ca o prioritate în viitoarele lor politici de dezvoltare.

De asemenea, se mai precizează că statele membre trebuie să pună în aplicare în mod eficient Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și să evite supra reglementarea sau adăugarea de proceduri care nu sunt necesare.

‘Comisia Europeană trebuie să continue simplificarea PAC, precum și reducerea sarcinilor administrative inutile și a birocrației. Zonele rurale pot aduce o contribuție semnificativă la creșterea ocupării forței de muncă și la reducerea sărăciei prin stimularea investițiilor în inovare și educație pentru a garanta o creștere economică în zonele rurale, iar toate tăierile sau înghețările fondurilor alocate acestor zone trebuie să fie evitate’, consideră Viorica Dăncilă.