29 noiembrie 2021 - 22:48

Un europarlamentar român atrage atenţia asupra diferenţelor de subvenţii din statele europene

fonduri europeneLuni a fost adoptat amendamentul care îndeamnă Comisia şi autorităţile din statele membre să abordeze şi să reducă în continuare caracterul complex al plăţilor directe şi subliniază faptul că diferenţele majore ale cuantumului plăţilor directe la nivelul statelor membre măreşte decalajul în materie de competitivitate între agricultorii care activează în cadrul pieţei unice”, după cum a afirmat europarlamentarul Daniel Buda.

„Nu o dată am semnalat în Parlamentul European  faptul că fermierii români sunt nemulțumiţi cu privire la diferențele mari între nivelul subvențiilor agricole destinate României și nivelul subvențiilor agricole pentru alte țări europene. Cu toate că România este una dintre țările cu potențial agricol important din Uniunea Europeană, în 2013, subvenția primită de fermierii români a fost de 137 EUR/ha, iar în 2014 a fost de 157 EUR/ha, în condiţiile în care agricultorii din ţări precum Olanda, Grecia sau Italia primesc între 459 euro/ha şi 394 euro/ ha, iar media la nivelul Uniunii Europene este de 270 de euro/ ha. Consider că doar un tratament egal care să se transpună în subvenţii similare ca cele de la nivelul statelor UE pot duce la valorificarea potenţialului agricol al României”, a precizat europarlamentarul român.

 

  1. Ai nostri nu sunt instare. sa ii de-a nici pe acestia. Sa isi de-a demisia si. Ciolos si Irimescu ,asteptarile au fost mari dar ne-au dzamagit foarte tare ,foarte multa bajbaiala si la minister si incontinuare si la APIA.

    • Ai nostri nu sunt instare. sa ii de-a nici pe acestia. Sa isi de-a demisia si. Ciolos si Irimescu ,asteptarile au fost mari dar ne-au dzamagit foarte tare ,foarte multa bajbaiala si la minister si incontinuare si la APIA.

Comments are closed.