Un europarlamentar român a ridicat problema subvenţiilor mai mici acordate fermierilor români

13

daniel_budaEuroparlamentarul Daniel Buda a participat la şedința Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, în care au avut loc dezbateri pe probleme de actualitate legate de Politica Agricolă Comună, după cum a anunţat pe pagina personală de Facebook.

Din partea Comisiei a participat Mihail Dumitru care a prezentat viziunea Comisiei asupra PAC și reformele propuse ținând cont de particularitățile statelor membre și problemele apărute în implementarea acesteia.

“Interesant este faptul că toți europarlamentarii și-au exprimat, printre altele, nemulțumirea față de nivelul redus al subvențiilor acordate.Și aici mă refer atât la subvențiile acordate în Germania, Franța sau Italia. Desigur că am ridicat problema nivelului foarte redus a subvențiilor acordate fermierilor din România și nu în ultimul rând a disproporțiilor exagerate dintre diversele state membre dacă ne gândim că în România subvențiile sunt până în 200 de euro pe hectar iar in alte state ajung până la 800 de euro pe hectar. Sigur că acest lucru crează o inechitate gravă între fermierii din UE, cei din România fiind net dezavantajați. Sper că cel puțin în viitorul apropiat, aceste diferențe între fermieri să fie reduse, însă desigur nu va fi ușor. Dar nu imposibil!”, a afirmat europarlamentarul român.

Citește și

Cmentariile sunt închise