Un europarlamentar le propune soluţii fermierilor care vor să cumpere utilaje

24

tractor.bunEuropralamentarul Daniel Buda a participat la o dezbatere despre problemele cu care se confruntă agricultura românească și europeană, în special efectele embargoului impus de Federația Rusă asupra produselor provenite din statele UE.

Una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă agricultorii români, însă, este cea a lipsei de utilaje, care să îi ajute să obţină producţii mai bune cu un efort mai mic.

Deoarece utilajele sunt prea scumpe pentru fermierii români, singura soluţie pentru ei rămâne aceea de a se ascocia şi de a accesa împreună fonduri pentru reutilare.

„Problema utilajelor care nu se pot cumpăra dacă nu se fac asociaţii sau cu costuri extrem de ridicate, este o altă problemă stringentă a fermierului român, mai ales că gradul de asociere în România este cel mai scăzut din Uniunea Europeană. Ministerul Agriculturii trebuie să le ofere fermierilor tot sprijinul și accesul la informație, astfel încât fermierii să fie încurajați să se asocieze și să înţeleagă paşii de înfinţare a unei asocieri dar și avantajele asocierii”, a declarat Buda, după dezbatere.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] „Problema utilajelor care nu se pot cumpăra dacă nu se fac asociaţii sau cu costuri extrem de ridicate, este o altă problemă stringentă a fermierului român, mai ales că gradul de asociere în România este cel mai scăzut din Uniunea Europeană. Ministerul Agriculturii trebuie să le ofere fermierilor tot sprijinul și accesul la informație, astfel încât fermierii să fie încurajați să se asocieze și să înţeleagă paşii de înfinţare a unei asocieri dar și avantajele asocierii”, a declarat Buda, după dezbatere. Sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise