29 noiembrie 2021 - 23:24

Un europarlamentar lansează un concurs pentru tinerii fermieri din regiunea N-V a Transilvaniei

concurs_daniel.budaEuroparlamentarul Daniel Buda a anunţat pe contul personal de facebook că, în calitate membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European,a lansat Concursul Tinerilor Fermieri din Regiunea de N-V a Transilvaniei, „Tânăr român, fermier european!”. Concursul, dotat cu premii în bani şi excursii la Parlamentul European din Bruxelles, se adresează tuturor tinerilor sub 40 de ani din judeţele: Cluj, Bistriţa, Bihor, Satu Mare, Maramureş şi Sălaj.

Participanţii trebuie să transmită la adresa de e-mail europarlamentardanielbuda@gmail.com o prezentare de maximum 3 pagini a unui proiect agricol implementat de către ei, însoţit de poze şi/sau un film de prezentare a afacerii proprii din care să reiasă activitatea pe care o desfășoară. Perioada de transmitere a proiectelor este 15-30 mai 2015.

Tinerii care vor depune proiecte până la data menţionată mai sus, urmează să le susțină și să le prezinte în fața unei comisii de specialitate.
Premiile consursului sunt:
1. Cel mai bun proiect: 500 € + Excursie de 3 zile la Parlamentul European
2. Proiectul cel mai durabil: 300 € + Excursie de 3 zile la Parlamentul European
3. Proiectul cel mai inovativ: 200 € + Excursie de 3 zile la Parlamentul European

„Rolul jucat de tinerii fermieri este esenţial pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii. Tocmai de aceea, îndemn tinerii care îndeplinesc condiţiile menţionate mai sus să participe la acest consurs astfel încât, împreună, să sporim vizibilitatea tinerilor fermieri care au ales să perfomeze în mediul rural din Regiunea de N-V a Transilvaniei, să identificăm împreună activităţi inovative, sustenabile şi cu o orientare corectă înspre piaţă şi nu în ultimul rând să oferim unu exemplu de bune practici pentru alți tineri care doresc să investească în agricultură!”, mai spune europarlamentarul pe contul său de facebook.