Un europarlamentar îi cere ministrului Agriculturii să prelungească termenul de depunere a cererilor unice pentru subvenţii

17

daniel_budaEuroparlamentarul Daniel Buda i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Buda, să prelungească de urgență termenul de depunere la APIA a cererilor unice pentru subvențiile în agricultură acordate fermierilor.

„Astăzi este ultima zi în care fermierii români mai pot depune la APIA cererile unice pentru subvențiile în agricultură.

După această zi, fermierii care doresc să mai depună cererea, vor mai avea această posibilitate încă 25 de zile însă vor fi penalizați cu 1% din suma de plată. La începutul lunii mai am semnalat Comisiei Europene faptul că în plin sezon de depuneri a cererilor pentru subvenții în agricultură, fermierii nu au putut depune aceste cereri din cauza unor deficiente apărute în sistemul informatic pe care APIA îl folosește la înregistrarea cererilor. Mulți dintre fermieri și-au manifestat atunci nemulțumirile cu privire la incapacitatea de a înregistra cererile din cauza sistemului informatic folosit de APIA dar și anexarea unor documente suplimentare, multe dintre acestea fiind imposibil de procurat în timp util”, a afirmat acesta într-o declaraţie de presă..

Acesta crede că ministerul Agriculturii, în loc să faciliteze absorbția acestor fonduri, pune piedici serioase fermierilor care se află acum în incapacitate de a putea beneficia de drepturile cuvenite. „Să nu uităm faptul că din cauza acestor condiții absurde la care au fost și sunt supuși fermierii români pentru a obține subvențiile, aceștia și-au strigat nu o dată nemulțumirile în stradă. Însă cu toate acestea, ministerul a decis să îi ignore în permanență”, declară Buda.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise