Un europarlamentar cere recomandări CE pentru susţinerea producţiei autohtone de utilaje agricole

22

irumEuroparlamentarul Daniel Buda, membru al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, a intervenit pentru susţinerea producţiei autohtone de utilaje agricole. 

“Industria producătoare de utilaje agricole era una înfloritoare în urmă cu 10-20 de ani. În România existau 22 de fabrici și uzine care produceau utilaje agricole pentru agricultura românească, dar și pentru export. În prezent există câteva fabrici și uzine care au rezistat și sunt pe profit, reușind să vândă în România și în Uniunea Europeană. Astfel de fabrici producătoare de utilaje agricole sunt: fabrica IRUM din Reghin, Mecanica Ceahlău din Piatra Neamț, fabrica MAT din Craiova”, a afirmat Buda.

Acesta a cerut Comisiei să comunice care sunt instrumentele financiare pe care le pune la dispoziţie pentru încurajarea deschiderii de noi fabrici de utilaje agricole şi să ofere recomandări autorităţilor române, pentru susţinerea întregului sector.

“Având în vedere faptul că există cerere de utilaje agricole atât pe piața românească, cât și pe piața europeană, am solicitat Comisiei să îmi comunice care sunt recomandările sale pentru autoritățile române în vederea unei susțineri mai intense a producției deja existente de utilaje agricole. De asemenea am întrebat Comisia care sunt instrumentele financiare pe care le pune la dispoziție pentru încurajarea deschiderii unor noi fabrici de utilaje agricole în România”, a precizat europarlamentarul. (Sursa foto: facebook.com)

Citește și

Cmentariile sunt închise