Un economist cultivă un soi de ciuperci pe care le vinde cu 300 lei/kg

72

Shiitake_mushroomUn economist din Sibiu a început anul trecut să cultive ciuperci din soiul Shiitake al căror preț pe kilogram ajunge la 300 de lei, în cazul celor vândute ca produs deshidratat.

Cu proprietăți medicinale, ciuperca Shiitake este considerată un aliment-medicament, pentru că întărește imunitatea și combate tumorile și infecțiile virale.

Ciuperca din acest soi are un gust deosebit, fără să conțină însă zaharuri, sare și grăsimi, dar având în schimb vitamine și seleniu, cu rol de puternic antioxidant.

În plus, ciupercile Shiitake sunt extrem de apreciate și de chefii restaurantelor, motiv pentru care sunt al doilea cel mai consumat soi din lume, după champignon.

Citind despre proprietățile lor, așa a ajuns Tiberiu Spinei să înceapă propriul business cu ciuperci.

Până acum, a alocat aproximativ 24.000 de euro într-o suprafață de 70 de metri pentru fructificare și susține că investiția este în creștere.

De obicei, ciupercile cresc  pe bușteni, dar pot fi cultivate și pe saci de rumeguș.

“Aici sunt niște saci puși acum șase luni, ei trebuie să stea patru luni la incubare, dupa patru luni apar primele semne de fructificare. Textura este foarte bună, seamănă un pic cu carnea. Pe lângă sacii de rumeguș, cresc pe lemn în natură, astea sunt trunchiuri de carpen dar cresc și pe fag, orice lemn de esență tare”, explică Tiberiu Spinei. (Sursa: ro.stiri.yahoo.com)

Citește și

Cmentariile sunt închise