4 decembrie 2021 - 06:51

Un director MADR le spune brutarilor ce să facă pentru a scoate pâinea congelată de pe piaţă

coca_paineElena Tatomir, director general al Direcției Generale Politici Agricole și Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a propus producătorilor de pâine să le ofere românilor produse de calitate mai bună pentru a scoate de pe piaţă pe cele congelate, venite din exterior.

„Am discutat acest subiect cu colegii din morărit și panificație. Avem foarte multe supermarketuri și probabil piața dorește să consume astfel de produse. Cei care lucrează în acest sector ar trebui să se concentreze ca aceste produse să fie oferite de producția internă și să nu mai vină din import. Mai ales că avem producții foarte bune în domeniul cerealelor și industria de morărit și panificație ar trebui să se concentreze și să-și pună întrebări legate de acest segment”, a spus Tatomir, în cadrul conferinței „Agro-Business pe profit”.

Oficialul MADR a susținut că autoritățile nu pot interveni în a stabili nici regulile pieței și nici doleanțele cumpărătorilor.

„Vorbim de cerere și ofertă. Cred că cei din sectorul de morărit și panificație trebuie să își reconsidere abordarea față de piață și gama sortimentară, pentru a oferi cumpărătorilor produse deosebite și să satisfacă cerințele acestora”, a adăugat ea, la conferința organizată de ziarul Bursa, citată de AGERPRES.