Un deputat vrea să știe care este nivelul arendei pentru terenurile stațiunilor de cercetare

8

Ghiveciu_MarianDeputatul Marian Ghiveciu a transmis primului-ministru Victor Ponta o interpelare, cerând lămuriri vizavi de modul în care sunt arendate terenurile stațiunilor de cercetare.

În documentul înregistrat pe site-ul Camerei Deputaților, Marian Ghiveciu spune că Academia de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Șișești se plânge într-un raport oficial de existența unui deficit anual de 95 de milioane de lei, care afectează grav unitatea, generând datoriile substanțiale către bugetul de stat și furnizori, care au condus la sechestrarea bunurilor și scoaterea lor la vânzare.

Paradoxal, însă, terenul agricol de 2.815,52 hectare aparținător Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila a fost arendat pentru o cantitate de 300 kg/grâu  la hectar, față de particulari care arendează terenurile cu cel puțin 600 gk/ha, spune deputatul.

“În aceste condiții, știind că cercetarea agricolă românească mai dispune de 31.154,04 hectare mă întreb care este nivelul arendei la celelalte suprafețe aparținând cercetării”, a afirmat deputatul în interpelarea trimisă primulu ministru.

Citește și

Cmentariile sunt închise