22 octombrie 2021 - 20:12

UN DEPUTAT SARE LA GÂTUL FUNCȚIONARILOR APIA

 Deputatul Sorin Bota a transmis o serie de întrebări ministrului agriculturii cu privire la activitatea A.P.I.A.   Acesta a cerut ministrului  să intervină, ferm și autoritar, în reglementarea problemelor din sistemul A.P.I.A.

”La această oră, funcționarii A.P.I.A. inventează motive pentru amânări și pentru a-și acoperii incompetența. Fermierii nu au fost plătiți integral pentru  anul 2015, iar pentru 2016 nu au fost plătiți deloc. Compromiterea acestui sector de activitate se face exclusiv din vina acestei instituții, în ultimii doi ani”, a precizat deputatul.

”Vă rog domnule ministru, așa cum vă cunosc, competent și hotărât, să interveniți de urgență și să anunțați schimbările pe care le-ați intreprins în vederea  îmbunătățirii activității acestei instituții! Este inadmisibil ce se întâmplă, cum se procedează și se justifică acești funcționari care nici măcar nu răspund, în termenul legal de 30 de zile, la adresele depuse. Vă comunic toate acestea având săptămânal discuții cu fermierii, reclamațiile lor fiind aceleași de doi ani de zile.”, se arată în documentul adresat lui Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.