Un deputat ridică problema schemelor de plată în agricultură

36

transilvaniaDeputatul  Chirteș Cristian a ridicat în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, problemele apărute în urma emiterii de către Guvern a Ordonanței nr. 3 din 2015 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.63 din 2014.

Cele două ordonanțe se referă la aprobarea schemelor de plată în agricultură în perioada 2015-2020 și aduc modificări la OUG nr.34 din 2013 privind pajiștile permanente.

Între cele două Ordonanțe și un Ordin al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale există contradicții, iar aplicarea întocmai a respectivelor acte normative blochează la nivel național acordarea de subvenții în agricultură.

“În cadrul Comisiei de agricultură am reușit modificarea OUG nr.63/2014 și am căzut de comun acord cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să modificăm atât OUG. nr.3/2015 cât și Ordinul MADR, astfel încât fermierii să poată beneficia de sprijin financiar de la Uniunea Europeană.Iată că vocea primarilor a fost ascultată în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice” a declarat deputatul printr-un comunicat de presă.

Citește și

Cmentariile sunt închise