Un deputat cere lămuriri despre cofinanțările restante din cadrul programului Fermierul

11

tractorfermagDeputatul  băcăuan Miron  Smarandache a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin lămuriri vizavi de cofinanţările restante din programul Fermierul.

Programul Fermierul  prevedea o anumită sumă pentru partea de cofinanțare a beneficiarilor de proiecte, cu o dobândă de 5%. Totuşi, în final, “suma alocată nu a fost suficientă pentru a acoperi toate proiectele depuse în acest program, iar o parte din fermieri se văd puși în situația ingrată de a lua credite cu o dobândă mult mai mare”, după cum spune deputatul.

Astfel, “competiția acestora cu cei care au beneficiat de dobânzi cu 5 la sută este disproporționată, unii fiind net avantajați. Din câte cunosc, la un moment dat se punea problema emiterii unei Ordonanțe de Urgență, pentru suplimentarea fondurilor aferente cofinanțării proiectelor depuse. În prezent, în județul Bacău sunt cel puțin 20 de proiecte care așteaptă acest sprijin de la Guvern”, explică Smarandache, care îi cere ministrului să dea publicităţii o dată până la care se vor face plăţile restante din program.

Citește și

Cmentariile sunt închise