Un deputat cere înfiinţarea unei burse electronice agricole în România

29

calcultorDeputatul Mario-Ernest Caloianu a propus înfiinţarea unei burse electronice agricole în România. 

“Capitalul cel mai important al României este capitalul agricol, promotorul și furnizorul agro-industriei. Pentru ca acest lucru să fie pus în valoare avem nevoie de ecel de-al doilea element structurat solid, reglementat și anume Piață.Proiectul meu pune în armonie capitalul agricol și consumul propriu, și anume, stimularea consumului de produse agricole românești în propria piață.În acest sens se naște Bursa Electronică Agricolă Română”, a explicat printr-un comunicat de presă iniţiatorul proiectului

Deputatul a mai precizat că, prin această iniţiativă, se doreşte eficientizarea schimbului /comerțului pe piața libera pe principii concurențiale în funcție de raportul cerere/ofertă a produselor agricole, cu precădere a cerealelor, dar și a legumelor, fructelor, produselor piscicole atât în stare proaspătă cât și ca rezultat al prelucrării industriale sau artizanale.

Bursa va fi un sistem integrat care va contribui  la conștientizarea deținătorilor de terenuri agricole asupra valorii reale a muncii lor şi va susține asocierea în vederea obținerii de exploatații agricole eficiente. Bursa va asigura  gratuitate pentru depozitarea cerealelor în silozuri, cât și a legumelor și fructelor în centre de colectare/depozitare/condiționare.

“Instituirea unui cadru concurențial va duce la eficientizarea lucrărilor agricole specifice și creșterea producției,agricultura de subzistență îndreptându-se spre o agricultură orientată spre profit. Micii fermieri constituiți în asociații, din consumatori ai produselor dobândite în gospodărie sau din arenda,devin beneficiari reali ai profitului obținut prin vânzarea pe piață a produselor”, a precizat deputatul într-un comunicat de presă.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] “Instituirea unui cadru concurențial va duce la eficientizarea lucrărilor agricole specifice și creșterea producției,agricultura de subzistență îndreptându-se spre o agricultură orientată spre profit. Micii fermieri constituiți în asociații, din consumatori ai produselor dobândite în gospodărie sau din arenda,devin beneficiari reali ai profitului obținut prin vânzarea pe piață a produselor”, a precizat deputatul într-un comunicat de presă. sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise