23 octombrie 2021 - 10:47

Un deputat acuză: Siguranța alimentară, evaziunea fiscală și specula sunt tolerate de autoritățile guvernamentale

meat_supermarketDeputatul Vasile Iliuță a răspuns declarațiilor alarmante ale ministrului Agriculturii, atrăgând atenția asupra siguranței alimentare și evaziunii fiscale din România:

 

„În România s-a demarat dezbaterea publică și consultarea tuturor factorilor implicați, în scopul adoptării unui proiect de lege privind etichetarea specifică a alimentelor consumate pe teritoriul României, lucru care s-a și întâmplat. Dar cu ce îl încălzește pe consumator eticheta, dacă chiar domnul ministru Irimescu ne spune că ceea ce se află sub această etichetă este spălat cu oțet. De unde să știe consumatorul dacă este bun ceea ce cumpără, dacă nici autoritățile implicate nu știu ce conțin unele mezeluri și produse alimentare.

O altă problemă a agriculturii românești rămâne și evaziunea fiscală, chiar dacă legislația privind combaterea evaziunii fiscale a fost modificată, înăsprind pedepsele, acest lucru nu i-a speriat mai deloc pe evazioniști, pe speculanții care se îmbogățesc în defavoarea statului și fac banii pe sănătatea noastră, a tuturor.

Speculanții continuă să facă legea în marile piețe din România. Mafia piețelor agroalimentare nu a făcut altceva decât să extermine producătorii locali, care sunt obligați să își vândă marfa la prețuri de nimic, nu în piețe, așa cum ar fi normal, ci în jurul acestora, la colț de stradă. Legea pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, adoptată de Parlamentul României, a fost binevenită, dar nu suficientă pentru producătorii români care nu vor altceva decât să-și valorifice produsele autohtone”, a declarat deputatul într-un comunicat de presă