Un car alegoric va deschide sâmbătă Târgul de toamnă la Braşov

43

merepiataÎncepând de sâmbătă şi până pe 5 octombrie, braşovenii îşi vor putea aproviziona cămările pentru iarnă de la Târgul de Toamnă, care anul acesta se va desfăşura pe platforma de la Roman, în locul talciocului.

Pentru a marca deschiderea, dar şi pentru a promova produsele agricole locale, un car alegoric încărcat cu legume şi fructe, însoţit de şase călăreţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale, va pleca sâmbătă dimineaţa din Stupini, va traversa centrul vechi, iar apoi se va întoarcea prin Poarta Şchei spre talciocul de la Roman. Carul va pleca în jurul orei 10.00 din Stupini şi va ajunge la 10.30 în Bartolomeu, pe strada Lungă.

Vor fi ridicate trei corturi mari, câte unul pentru cele două organizaţii ale producătorilor partenere ale Serviciului Pieţe din cadrul Primăriei Braşov – Asociaţia Producătorilor Agricoli din Stupini şi cea a producătorilor din Târgovişte – unde vor fi expoziţii cu vânzare, şi unul pentru promovarea produselor tradiţionale ale Ţării Bârsei. Până ieri, 40 de producători, dar şi câţiva agenţi economici din Braşov, au confirmat prezenţa la târg. Producătorii au susţinut că vor să îşi vândă marfa, aşa că vor veni cu preţuri mai accesibile faţă de pieţele agroalimentare.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc, sâmbătă, de la ora 12.00 cu un spectacol de muzică şi dansuri populare. Voia bună va continua şi în restul zilelor, de la eveniment fiind nelipsit mustul, dar şi grătarele cu mici sau pastramă. Faţă de ediţiile anterioare, Primăria a luat decizia ca târgul să se desfăşoare doar pe platforma de la Roman, în locul în care se ţine de obicei talciocul în weekend, fiindcă a constatat că la ediţiile precedente, când evenimentul se derula în pieţe, preţurile creşteau în loc să scadă cu ocazia acestui eveniment. „Am primit multe solicitări petnru organizarea unui târg de toamnă într-o locaţie de acest fel şi am ales acest loc pentru că este un loc accesibil din toate cartierele. Comercianţii care obişnuiau să vină la târgul de vechituri au fost anunţaţi despre desfăşurarea evenimentului. Având în vedere că producătorii vor fi orientaţi spre vânzarea unor cantităţi mai mari, sperăm ca de data aceasta să reuşim să oferim preţuri mult mai bune braşovenilor, pentru aprovizionarea de toamnă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

După târgul de anul trecut, din Piaţa Sfatului, aceasta este a doua colaborare pentru comercializarea de produse de sezon dintre municipalitate şi Agenţia Metropolitană Braşov, care încearcă să promoveze producătorii din zona Metropolitană, dar şi tradiţiile specifice Ţării Bârsei. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise