Un canadian a găsit o ciupercă comestibilă de 26 de kilograme

14

Christian Therrien, un locuitor din provincia canadiană British Columbia, a găsit o ciupercă uriaşă, care cântăreşte nu mai puţin de 26 de kilograme. Therrien, care este renumit pe plan local pentru abilităţile sale de culegător de ciuperci, a făcut descoperirea în urma unei incursiuni făcute împreună cu fiul său, Sebastien, pentru a face rost de bunătăţi.

 

“Doi ani de zile nu am mai fost la cules de ciuperci. Eram sătul. Dar anul acesta mi s-a facut poftă, aşa că l-am luat pe Sebastien şi am plecat. După ploile din ultima vreme ciupercile au crescut, dar sunt greu de depistat în iarba care are un metru înălţime, aşa că era mai bine să fim doi inşi”, a povestit Therrien.

“La un moment dat, l-am auzit pe tata chemându-mă.Când m-am apropiat nu am putut să fac altceva decât să mă uit la ea si să repet întruna… «Dumnezeule!»”, spune fiul său.

Cei doi au adus ciuperca acasă, s-au fotografiat cu ea, au cântărit-o, după care au decis să o ducă înapoi cu speranţa că sporii ei vor se vor înmulţi şi anul viitor vor fi mai multe ciuperci uriaşe în zonă.

Citește și

Cmentariile sunt închise