Un american tine la el in sufragerie o descoperire care poate dezlega misterele Epocii de Gheata

28

Un fermier dintr-o zona rurala a statului american Iowa a ascuns timp de doi ani in sufrageria lui un “locatar” neobisnuit.
 

Pe langa canapele, masuta de cafea si televizor, el are o colectie intreaga de fosile de mamut enorme, pe care le-a excavat de pe proprietatea lui din Oskaloosa.

Expertii cred ca acest barbat are pe proprietatea lui un schelet intreg, vechi de 14.000 de ani, ceea ce constitue o descoperire foarte rara.

 

Barbatul, care si-a facut public doar prenumele, John, intentioneaza sa pastreze pentru el fosilele. Sunt, deocamdata “expuse” in sufrageria lui, dar intentioneaza sa gaseasca un loc mai mare.

M-am saturat sa tot mut oasele dintr-un loc in altul”, a spus John. El a stivuit intr-un colt al sufrageriei coaste, vertebre, dar cel mai impresionant dintre oase este un femur lung de 1,5 metri.

Specialistii cred ca oasele din sufrageria lui John apartin unui mamut lanos, o ruda a elefantului african de astazi si apartin unui exemplar care depasea patru metri inaltime.

John si fiul lui au tinut secreta descoperirea timp de doi ani. Au facut sapaturi doar pe intuneric si au adunat oasele scheletului.

Insa, recent, dupa ce operatiunile lui au luat amploare, John a invitat un expert de la Universitatea din Iowa, profesor de paleontologie. Holmes Semken a venit cu mai multi studenti si impreuna au sapat in gradina fermierului.

Holmes Semken a spus ca in cateva zile spera ca va scoate la suprafata si craniul mamutului. “Este e descoperire arheologica importanta, care ne da indicii importante despre cum era viata in Iowa in Epoca de Gheata”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult