UMILITOR: Ţara în care profesorii şi-au primit salariile în găini

14

La prima vedere pare o glumă bună, însă nu de aceeaşi părere au fost angajaţii din sectorul public din Uzbekistan, care şi-au primit o parte din salarii în găini sârbeşti şi ar putea primi în curând şi viţei din Ucraina.
Chiar dacă autorităţile au declarat că profesorii şi-au dorit acest mod de plată, un dascăl din din regiunea Bukhara din centrul Uzbekistanului îl contrazice, susţinând că au fost obligaţi să primească găinile drept salaroiu.
“Am fost forţaţi să primim 10 găini de fiecare. O găină sârbească costă 3 dolari. Găinile locale sunt mai ieftine dar nu am avut de ales”, a declarat Odil, scrie libertatea.ro.


În ciuda nemulţumirilor din ţară, autorităţile sunt de părere că ideea cu găinile a fost un succes şi că se aşteaptă să fie pusă în practică şi în alte regiuni. Un raport arată că angajaţii din sectorul bugetar din acea regiune au primit 20.000 de găini şi alte 40.000 vor fi distribuite în perioada următoare.
Inspiraţi de acestă metodă, oficialii din zona centrală a Uzbekistanului deliberează moduri în care pot înlocui salariile bugetarilor cu viţei, de data aceasta din Ucraina.
Specialiştii economici susţin că guvernul uzbec încearcă să reducă cheltuielile bugetare din cauza deficitului. Salariile medii ajung la 320 de dolari în capitala Tashkent şi la 100 de dolari în mediul rural, în Uzbekistan.

Citește și

Cmentariile sunt închise