Ultimele informații de la APIA! Peste 540.000 de fermieri primesc subvențiile în 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat noi date privind campania de depunere a cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023.

Potrivit APIA, începând cu 1 martie 2023 și până în prezent, numărul cererilor de sprijin primite de APIA a ajuns la 544.037 cereri, pentru o suprafață de 4.48 milioane de hectare.

Totodată, agenția realizează în continuare și plăți pentru campania 2022. ”Autorizăm în continuare plățile aferente cererilor depuse în Campania 2022, în conformitate cu termenele prevăzute în legislația europeană, astfel că până la acest moment au fost autorizate la plată 2,78 miliarde euro aferente Campaniei 2022.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor și a le oferi alternativa accesării de credite care să permită finanțarea activităților curente până la încasarea subvențiilor, în condiții avantajoase, am încheiat convenții de lucru cu instituțiile bancare și nebancare, în contextul solicitărilor pentru: Sprijinul de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijinul redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), DR – 10 – Zone afectate de constrângeri naturale semnificative, Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice și schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor.

Începând cu 28 martie 2023, eliberăm adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente de la instituțiile bancare și nebancare.

În același timp, pregătim fermierilor încheierea de convenții cu instituții bancare și nebancare în vederea finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii sprijinului cuplat pentru venit în sectorul zootehnic, campania 2023”, mai precizează APIA într-un comunicat de presă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole