ULTIMA ZI pentru micii fermieri care vor să primească sprijinul AFIR de 15.000 EURO

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) încheie vineri, 26 noiembrie 2021, ora 16:00, sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Prin această submăsură, micii fermieri pot să obțină finanțări nerambursabile în valoare de 15.000 euro, prin care să își dezvolte fermele. Submăsura are un buget total de 87 milioane de euro.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AFIR, pe zona montană și pe zona normală au fost depuse cumulat un număr de 5.905 proiecte, în valoare totală de 88.575.000 euro, însă se mai pot depune cereri în valoare de peste 40 de milioane de euro până la atingerea plafonului impus de AFIR.

Fiind în ultima etapă de depunere, pragul de calitate pe care trebuie să îl îndeplinească fermierii care vor să depună proiectele este unul foarte scăzut, de numai 15 puncte.

Pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • să fie înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole