26 mai 2022 - 04:03

ULTIMA ȘANSĂ pentru fermieri! Fondurile europene puse la dispoziție de AFIR astăzi

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai are câteva linii de finanțare deschise pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene în luna februarie.

Astăzi, 7 februarie 2022, este ultima zi în care se mai pot depune cererile de finanțare pe submăsura 4.2 ”Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole”, cu cele două componente aferente:

  • Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole – SOIA/PROTEICE (investiții noi, extindere și modernizare) – fonduri disponibile: 2.103.239,5 euro;
  • Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole (modernizare) – fonduri disponibile: 113.553.333,5 euro.

De asemenea, doritorii mai au la dispoziție o săptămână, până pe 14 februarie 2022, pentru a depune proiectele pentru submăsura 4.2a ”Investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”, unde mai sunt disponibile aproape 20 de milioane de euro.

AFIR mai are deschise până la sfârșitul acestei luni și submăsurile 16.4 și 16.4a, Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol, respectiv sectorul pomicol.

În ceea ce privește sesiunile care se vor mai deschide pe parcursul acestui an, până acum AFIR a anunțat oficial doar deschiderea submăsurii 4.1a, dedicată investițiilor în exploatații pomicole. Deocamdată nu există o dată oficială pentru lansarea acesteia, însă consultanții speculează că aceasta va fi deschisă în a doua jumătate a anului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

    • Poate nu va considera eligibil, nu aveti acoperirea necesara sau poate ferma de porci este considerata o afacere cu risc ridicat din cauza PPA.

Comments are closed.