Uleiurile esențiale sunt de ajutor în tratarea durerilor, a sinuzitei şi chiar a loviturilor

50

Fie că ajungi acasă, după o zi stresantă, cu migrenă, fie că te-ai pricopsit cu o durere de dinți sau cu o răceală, poţi ameliora problemele cu ajutorul aromoterapiei. Gill Farrer-Halls susoeine în volumul Totul despre aromaterapie, de la Editura Nemira, că uleiurile esențiale pot fi de ajutor în tratarea durerilor, a sinuzitei şi chiar a loviturilor.

Dureri de cap

Prepară o infuzie dintr-un litru de apă fierbinte şi trei picături de ulei esenţial de mentă. Fă inhalaţii cu abur două minute, apoi aplică pe frunte o compresă cu levănţică şi mentă.
Tuse

Inhalaţiile cu smirnă, bergamotă, santal, mir, tămâie, maghiran şi cimbrişor te ajută să expectorezi. Uleiurile pot fi puse şi în apa de baie.
Sinuzită

În astfel de cazuri pot fi făcute până la cinci inhalaţii cu abur, cu unul sau mai multe dintre următoarele uleiuri esenţiale: levănţică, arbore de ceai, smirnă, cimbrişor, eucalipt, mentă sau pin.
Durere de dinţi

Pentru a calma durerea înainte de a ajunge la dentist, pune o picătură de ulei esenţial de cuişoare pe o bucăţică de vată şi aplic-o pe măseaua sau pe dintele respectiv.
Laringită şi faringită

Inhalaţia cu abur e cel mai bun tratament pentru aceste afecţiuni ale gâtului şi se poate face de până la cinci ori pe zi, cu smirnă, cimbrişor, trandafir de Brazilia, santal sau levănţică.
Răceală

Vaporizează în încăpere ulei de levănţică noaptea şi de rozmarin ziua.
Indigestie

Dacă ai dureri, aplică pe zona respectivă o compresă caldă cu un amestec făcut din câte o picătură de maghiran, levănţică, muşeţel roman şi o linguriţă de ulei de măsline. Sursa: libertatea.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult