28 septembrie 2021 - 01:37

Uleiurile artizanale românești cuceresc Parisul

oloi-tomnitProducătorul clujean al uleiurilor Elixir (uleiul de floarea-soarelui presat la rece, uleiul de rapiță presat la rece, uleiul de soia de primă presă și Oloi Tomnit de AdiHădean) se numără printre participanții care reprezintă România în cadrul expoziției internaționale SIAL Paris, una dintre cele mai mari și importante expoziții de inovație în gastronomie din lume.

Evenimentul are loc în perioada 16-20 octombrie, la Paris,și reunește peste 7000 de expozanți din 104 țări.

Uleiurile Elixir sunt produse după metodele tradiționale – presare la rece și primă presă – și au primit recent recunoaștere internațională pentru calitatea și aspectul lor remarcabile. Uleiul Elixir de rapiță presat la rece și uleiul Elixir de soia de primă presă au primit în luna mai a acestui an distincția Superior Award with 2 Golden Stars, din partea Institutului Internațional al Gustului și Calității din Bruxelles (The International Taste & Quality Institute – iTQi). Uleiul Elixir de floarea-soarelui presat la rece a primit distincția Superior Award în anul 2015, din partea aceluiași institut.

Oloi Tomnit de Adi Hădean reprezintă un amestec de uleiuri presate la rece și de primă presă din gama Elixir, un ingredient generos care îmbină beneficiile uleiului de rapiță, regăsit în proporție de 70% în amestec, cu cele ale uleiului de floarea-soarelui (20%) șisoia (10%).

”Îmi aleg adesea ingredientele ghidat de instinct și așa am creat și Oloi Tomnit, combinând trei uleiuri cu arome complementare și gust bogat, care păstrează esențele semințelor din care provin. Oloi Tomnit este un ulei făcut cu grijă și cu nostalgia toamnelor îmbelșugate și pline de savoare din copilăriile noastre”, a povestit Adi Hădean.