UE susține dezvoltarea producătorilor agricoli din Republica Moldova

24

cioloschisnComisia Europeană va propune dublarea cotelor de export a merelor, prunelor, strugurilor și roșiilor din Republica Moldova pe piața europeană și va aloca 64 de milioane de euro până la sfârșitul lunii iulie pentru implementarea proiectelor de agricultură și dezvoltare rurală, a declarat joi Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș la o întrevedere cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Corman.

Dacian Cioloș a menționat că Acordul de Asociere este favorabil producătorilor moldoveni. Oficialul european s-a referit la oportunitățile oferite sectorului agroalimentar din Republica Moldova pe piața europeană, precum și la investițiile de care vor putea beneficia agricultorii, odată cu intrarea în vigoare a prevederilor Acordului de Asociere, potrivit unui comunicat difuzat de Parlamentul de la Chișinău.

Igor Corman a menționat că lansarea cât mai curând a programului ENPARD în Republica Moldova îi va încuraja pe producătorii agricoli moldoveni, oferindu-le noi posibilități de dezvoltare prin accesarea fondurilor europene.

Comisarul european pentru afaceri interne Cecilia Malmström a declarat că Republica Moldova va beneficia de sprijin din partea Comisiei Europene în campania lansată de autorități pentru informarea cetățenilor despre beneficiile economice și sociale ale Acordului de Asociere, inclusiv a celui cu privire la crearea zonei de liber schimb cu UE.

Cei doi comisari europeni întreprind joi și vineri o vizită comună în Republica Moldova, cu o lună înainte de preconizata semnare a Acordului de asociere care îl va cuprinde și pe cel de liber schimb. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise