UE PUNE LA BĂTAIE PESTE 1.000 DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN AGRICULTURĂ

101

Pe site-ul mobilităţii europene, Eures, au fost postate câteva anunţuri de angajare în domeniul agricol din Spania şi Olanda. Tot acolo, a fost anunțat faptul că Uniunea Europenă are de oferit peste 1.000 de locuri de muncă, pentru campania 2019, în Spania, la cules de căpșuni și în sere, la cules de legume în Olanda.

Astfel, chiar și românii fără prea multă experiență, au șansa de a se angaja în domeniul agricol din U.E, singura condiție necesară fiind cunoașterea limbii engleze la nivel minim sau mediu.

În Spania, este nevoie de 950 de muncitori necalificaţi la cules de căpşuni, iar salariul atractiv este menit să atragă cât mai multe persoane interesante. Mai exact, 40,43 euro brut/zi, din care se reţine un impozit de 2% şi o asigurare socială de 113 euro/lună, sunt câștigurile și obligațiile de plată ale fiecărui viitor angajat. Este de menționat faptul că experiența și stăpânirea perfectă a unei limbi stăine, nu sunt obligatorii și nu se află printre cerințele angajatorilor.

Salariul se plăteşte la două săptămâni prin transfer bancar, iar cazarea este gratuită, însă plata pentru utilităţi, de 1,6 euro/zi revine în obligația angajatului. Angajatorul plăteşte primul transport de venire (care se decontează din primele salarii), iar firma se ocupă de plată la întoarcere (după terminarea contractului). Contractul se întinde pe circa trei luni, cu începere din februarie 2019.

Din Olanda provin cinci oferte de muncă, cu un total de 55 de locuri disponibile pentru procesatori la bulbi de flori, lucrători în grădinărit, lucrători în sere, culegători de ardei şi operatori la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare.

Cunoașterea limbii engleze la nivel mediu este necesară, iar salariul oferit începe de la 9,59 – 9,77 de euro brut/oră, ajungând la 12 euro brut/oră, la un program de lucru de 38 – 40 de ore pe săptămână. Se plăteşte o asigurare de 18,13 euro/săptămână, iar angajatorul oferă cazare contra cost de 81 euro net/săptămână, sumă ce include toate costurile. De asemenea, există posibilitatea participării la cursuri gratuite de limba olandeză şi se oferă asistenţă pentru relocare. Contractul este la început pe şase luni, cu posibilitatea de prelungire.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare despre aceste locuri de muncă de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult