UE interzice importul de carne din Ucraina

Uniunea Europeană a interzis pe o perioadă nedeterminată importurile de carne de pasăre din Ucraina, din cauza temerilor privind gripa aviară, a anunțat Autoritatea pentru siguranța alimentară de la Kiev.
flag-1615136_1280
Masura de interzicere pe o perioadă nedeterminată a importurilor de carne de pasăre din Ucraina vine după descoperirea unor cazuri de gripă aviară în sudul Ucrainei, la începutul acestei luni. Este prima epidemie din 2008 înregistrată în Ucraina, stat vecin cu România, transmite Agerpres. In perioada ianuarie -octombrie 2016 Ucraina a exportat in Uniunea Europeana 32.000 de tone de carne și produse din carne de pasăre, o creștere de 20% comparativ cu anul trecut. În noiembrie, Ucraina a restricționat importurile de carne de pasăre din anumite regiuni ale Germaniei, Bulgariei și Ungariei, tot din cauza temerilor privind gripa aviară.

În ultimele săptămâni, virusul H5N8 a fost detectat în opt state europene și Israel, iar unele țări au cerut fermierilor să țină păsările închise, pentru a evita extinderea epidemiei. Majoritatea cazurilor a fost descoperită la păsările sălbatice, dar Germania, Ungaria și Austria au raportat și cazuri în fermele de rațe și curcani, unde toate păsările au fost tăiate.
Această tulpină a virusului gripei aviare, care nu a fost niciodată depistată la om, s-a răspândit în statele din vestul Africii, inclusiv în Camerun, Niger și Togo, în ultimii doi ani. Păsările sălbatice sunt considerate sursa actualelor cazuri de gripă aviară. Apropiatul sezon al Crăciunului este unul vital pentru vânzările de păsări în Europa. Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole