UE a aprobat crearea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizaţi

39

Uniunea Europeană a aprobat marţi crearea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizaţi în spaţiul comunitar. Astfel, consumatorii şi autorităţile vor putea cunoaşte şi controla mai bine aceste substanţe.
Experţii din Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală (SCoFCAH) au aprobat propunerea executivului comunitar de a se stabili ce aditivi care potenţează gustul alimentelor pot fi folosiţi în produsele alimentare.


Potrivit Comisiei, lista propusă va publicată în curând pe Internet. Odată ce aceasta va fi aprobată de Consiliul de Miniştrii pentru Agricultură, producătorii din statele UE vor avea la dispoziţie 6 luni pentru a se conforma noii reglementări. După acest termen, toate substanţele care nu se regăsesc pe listă vor fi interzise.
Comitetul de experţi ai UE a aprobat şi crearea unei reglementări provizorii pentru aditivii alimentari artificiali folosiţi la fabricarea produselor comestibile, care vor fi autorizaţi într-o etapă ulterioară. Sursa: antena3.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult