TVA, special pentru fermieri

Fermierii vor beneficia incepand de anul viitor de modificarile din Codul fiscal.
proprietate,
Printre modificările din Codul fiscal, codul de procedura fiscala si al altor acte normative, aplicabile din 2017,se afla si cateva care ii privesc in mod direct pe fermieri.

Una dintre acestea este introducerea unui regim special al TVA pentru agricultori. În esență agricultorul reprezintă persoana fizică, persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală sau întreprinderea familială, cu sediul activităţii economice în România, care realizează activităţile agricole şi care nu realizează alte activităţi economice sau realizează şi  alteactivităţi  economice  a  căror  cifră  de  afaceri  anuală  este inferioară plafonului de scutire.
Compensaţia în cotă forfetară reprezintă suma rezultată prin aplicarea procentului de compensare în cotă forfetară asupra preţului/tarifului, exclusiv taxa, aferent livrărilor de produse agricole şi prestărilor de servicii agricole, efectuate de un agricultor, informeaza agroinfo.ro.
Procentul de compensare în cotă forfetară este 1% pentru anul 2017, 4% pentru anul 2018 şi 8% începând cu anul 2019.
O alta prevedere se refera la extinderea, pe perioadă nedeterminată, a facilitarii legata de profitul reinvestit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, în programe informatice, precum şi pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, precizeaza aceeasi sursa.
Măsuri mai puțin dure cu privire la deducerea TVA când persoana impozabilă are codul de TVA anulat din oficiu de către autoritatea fiscală:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole