22 ianuarie 2022 - 14:41

Turtoi (MADR): Șase măsuri de finanțare din noul PNDR vor fi deschise la începutul lui 2016

turtoi9Alte șase măsuri de finanțare din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 vor fi deschise la începutul anului 2016, cea mai importantă fiind măsura dedicată schemelor de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), George Turtoi, într-o conferință privind noul PNDR, organizată în cadrul Indagra 2015.

„Anul viitor, în lunile ianuarie sau februarie, vom deschide alte șase măsuri de finanțare din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014—2020. Cea mai importantă măsură este cea referitoare la schemele de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, dar vom deschide și măsura de împăduriri, măsura de cooperare, care de asemenea este foarte așteptată de cei din zona cercetării. Consider că noul program va merge mult mai bine decât vechiul program, deși, fără falsă modestie, actualul PNDR a mers destul de bine”, a spus Turtoi.

Potrivit datelor furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), numărul proiectelor depuse până în prezent pe măsurile de finanțare deschise în acest an în cadrul PNDR 2014 — 2020 a ajuns la 5.865 de proiecte, iar valoarea totală a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a depășit 639 milioane de euro. (Sursa; AGERPRES)