22 ianuarie 2022 - 13:41

Tulcea: S-a inaugurat Satul pescăresc, un nou obiectiv turistic al municipiului

piata_pesteAutoritățile tulcene au inaugurat, joi, Satul pescăresc de la marginea orașului, obiectivul, realizat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013, vrând să se constituie într-un veritabil punct de atracție pentru turiști.

‘Municipalitatea tulceană este preocupată să transforme orașul Tulcea într-o stațiune turistică, iar acest obiectiv face parte din Strategia de dezvoltare a municipiului și poate fi considerat un pas important pentru atingerea scopului nostru’, a declarat primarul interimar al municipiului, Stere Șacu.

Proiectul a fost realizat de Primăria municipiului în parteneriat cu Consiliul Județean și Asociația Ro-Pescador, contractul pentru finanțarea acestuia fiind semnat la finele lunii octombrie a anului trecut.

‘Din fericire, în derularea acestui proiect nu au existat momente dificile, inclusiv procedura de atribuire a lucrărilor derulându-se fără probleme’, a menționat Șacu.

Satul pescăresc, situat la ieșirea din orașul Tulcea spre localitatea Mahmudia, va avea 11 angajați, iar potrivit echipei manageriale a proiectului, va putea fi vizitat cel mai probabil începând din luna martie a anului viitor.

Obiectivul cuprinde un parc tematic sistematizat cu trei alei majore ce încearcă să reonstituie brațele Dunării, pe fiecare fiind amplasate construcții reprezentative localităților din Delta Dunării, respectiv locuințe, o cherhana, un bufet sătesc, mori de vânt din lemn, precum și un corp administrativ care va constitui un centru de informare.

‘Proiectul nu ne permite să închiriem nimic, timp de cinci ani obiectivul urmând să fie administrat de Direcția de Întreținere și Administrare a Patrimoniului Public din cadrul Primăriei. După expirarea acestui termen, probabil că se va trece la închiriere, având în vedere faptul că experiența a dovedit că o firmă privată este un mai bun administrator decât statul’, a mai spus primarul interimar al municipiului.

Proiectul ‘Obiectiv turistic sat pescăresc tradițional’ are drept obiectiv creșterea atractivității patrimoniului natural al zonei și sensibilizarea populației locale cu privire la importanța cunoașterii și protejării patrimoniului natural și cultural. (Sursa: AGERPRES)