Trucuri ca să slăbeşti fără să ţii dietă

Vrei să scapi de kilogramele în plus fără să simţi şi, în plus să te vei menţine la greutatea dorită? Iată cum poţi să slăbeşti fără să ţii diete extreme şi nici să urmezi o anumită cură de slăbire, ci doar să fii responsabilă cu ceea ce mănânci şi să limitezi consumul acelor alimente care sunt nesănătoase şi hipocalorice.
Alege mereu porţiile mici. Ca să-ţi dai seama ce însemnă o porţie mică, află că este mult mai bine pentru sănătate în general să te ridici de la masă atunci când încă mai simţi o uşoară senzaţie de foame.

Acest truc este unul dintre cele mai eficiente metode care te va ajuta să mănânci ceea ce-ţi place, dar fără să exagerezi şi să-ţi pui în pericol silueta.

În loc de 3 mese copioase pe zi, alege 3 mese normale şi 2 gustări. Astfel, nu vei resimţi senzaţia de foame şi nici nu vei mănca mult la mesele principale. Alege porţiile mici la mesele principale, iar la trei ore după micul dejun şi prânz alege o gustare sănătoasă. Tocmai aceste gustări reprezintă o altă armă secretă în lupta ta cu kilogramele.
Nu sări peste micul dejun. Acest obicei este unul dintre cele mai nocive pentru siluetă, după cum arată numeroasele cercetări realizate în ultimul timp. Până la masa de prânz vei fi lihnită de foame şi vei fi tentată să faci alegerile cele mai nesănătoase. Mai mult, cu siguranţă vei alege o porţie mare de mâncare şi riscul să te îngraşi e mult mai mare.

Bea apă şi ceaiuri. Ceaiul verde şi cel de fenicul sunt două dintre ceaiurile recomandate, deoarece stimulează arderea grăsimilor şi menţin o digestie bună. Este de preferat să le bei neîndulcite sau, dacă simţi nevoia, doar cu puţină miere. Apa plată nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Este de preferat să-ţi începi ziua cu un pahar mare de apă plată la temperatura camerei, chiar după ce te-ai trezit. Singurele momente în care nu este indicat să bei apă sunt înainte, în timpul şi imediat după ce ai mâncat.

Ai grijă la alimentele pe care le consumi zilnic şi la cum sunt preparate. Ştii deja că nu e recomandat pentru sănătate să mănânci des prăjeli, dulciuri (în special cele din comerţ), produse de patiserie, o cantitate exagerată de pâine albă şi mezeluri. Alege să găteşti simplu, fără să combine o grămadaă de ingrediente hipercalorice şi încearcă să prepari majoritatea măncărurilor înăbuşite, la cuptor sau la abur.

Nu cumpăra dulciuri pentru a le avea la îndemână. Sertarul plin cu bunătăţi nu e o soluţie bună pentru tine. Dacă cumperi mai multe dulciuri din comerţ şi le ţii mereu la îndemână nu vei reuşi să rezişti tentaţiei de a le consuma. E mai bine să pui în sertarul de la muncă fructe proaspete, fructe uscate, mix de nuci şi seminţe, ciocolată neagră sau alte gustări sănătoase, potrivit eva.ro.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/trucuri-ca-sa-slabesti-fara-sa-tii-dieta-425167.html