Tricourile „Mândra Chic” vor să ajungă la vânzări de 150.000 de lei în 2016

23

colt_romanescAlina Zară-Prunean a început, în urmă cu şapte ani, o afacere de familie, împreună cu sora şi mama ei, investind 1.000 de lei în crearea unei colecţii de tricouri cu mesaje inspirate din folclorul şi credinţele româneşti. Anul trecut, Mândra Chic – aşa cum se numeşte proiectul – a adus venituri de 123.000 de lei familiei, iar planurile pentru acest an se îndreaptă către atingerea pragului de 150.000 de lei.

„Prima piesă Mândra Chic a fost un tricou cu pânză ţesută în război, pe care am brodat mecanic un text drag nouă şi sub semnul căruia ne desfăşurăm întreaga activitate – mesajul „Doamne ajută“. Apoi, am mai creat câteva tricouri, din vechi cârpe de vase şi vorbe din bucătăria ardelenească. Cineva de la Cărtureşti ne-a invitat să pregătim o colecţie-capsulă în ideea tricourilor pe care le-a văzut la noi“, spune Alina Zară-Prunean, care subliniază că ceea ce face Mândra Chic se numeşte „zestre contemporană“.

Echipa de lucru este formată din trei angajaţi permanenţi şi alte femei din două sate din judeţele Braşov şi Sălaj, pe proiecte.

„După plata salariilor, absolut toţi banii se reinvestesc în construirea Muzeului de Pânze şi Poveşti şi în atelierele de creaţie dedicate“, spune Alina Zară-Prunean, responsabilă de promovare, de design şi de vâzări. Din portofoliul de produse Mândra Chic mai fac parte, pe lângă tricouri, şi perne, şorţuri de bucătărie, trăistuţe, săculeţi pentru cadouri, cărţi poştale şi cărţi de specialitate.

Cele mai scumpe sunt tricourile cu aplicaţii create la comandă şi cusute de femei în atelier, care pot ajunge şi la 250 de lei, în funcţie de complexitatea cusăturii. (Sursa: Bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise