Trei plante care te scapă de răceală și gripă

9

Stres, frig, oboseală, virusuri și bacterii – sub asaltul lor comun, răcelile și gripele își fac de cap. Cu atât mai mult cu cât el dăm și noi o mână de ajutor, tratându-ne cu medicamente de sinteză sau antibiotice (de cele mai multe ori, „uitâmd” să cerem, mai întâi, și sfatul unui medic). Și ne mai mirăm că dezvoltăm rezistență la antibiotice și alte efecte secundare ale automedicației! De aceea, tot mai mulți medici ne sfătuiesc să ne întoarcem la leacurile „băbești”.
„Antibioticele nu reprezintă alegerea cea mai potrivită când vine vorba despre tratamentul răcelii și gripei” – este de părere dr. Carmen Nonn, medic specialist medicină de familie cu competență în apifitoterapie. Plante precum florile de tei, pătlagina sau mugurii de pin sunt adevarați militanți împotriva acestor afecțiuni de sezon.


Florile de tei

Conțin colinină, acetilicolină, flavonoide, saponine și ulei volatil, elemente care le conferă mirosul îmbătător și efectul puternic împotriva tusei, virozelor, faringo-laringo-traheitelor și bronsitelor.
Pătlagina

Conține substanțe active precum saponine, carotenoizi, zaharuri, tanini, substate antibiotice, ulei volatil și vitaminele A, C și K. Cercetările moderne au evidențiat faptul că pătlagina conține, de asemenea, multe substanțe active cu rol emolient, expectorant, antispastic, antiinflamator, antibacterian.
Mugurii de pin

Recoltați primăvara, sunt foarte bogați în ulei volatil, rezine și vitamina C. Sunt eficienți în tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii – gripă, astm, bronșite, sinuzite – datorită acțiunilor antiseptice, anticatarale și de fluidificare a secrețiilor bronșice.

Sursa:http://www.libertatea.ro/detalii/articol/trei-plante-tratament-raceala-gripa-421346.html

Citește și

Cmentariile sunt închise