28 mai 2022 - 01:48

Trecerea de la productia de proteine de origine animala la cele ​​vegetale, dictata de flexitarieni

Trecerea de la carne la proteine ​​alternative este o măsură pe care CEO-ul Vion, Ronald Lotgerink, a anunțat-o la începutul acestui an.
 
Producatorul intenționează să deschidă o unitate dedicată, de producție bazată pe plante, în Leeuwarden, ca parte a strategiei companiei de a construi lanțuri alimentare pe baza cererii pieței. La începutul acestui an, Ronald Lotgerink, a anunțat că intenționează să-și diversifice gama de produse ale companiei.
„Capacitatea de procesare a cărnii in Olanda a crescut semnificativ în ultimii doi ani și s-a dovedit a fi mai mult decât suficientă pentru a satisface cererea. Având în vedere cunoștințele pe care le-am obținut din investiția noastră acum câțiva ani, facem acum alegerea strategică de a investi într-o fabrică dedicată bazei bazei proteice vegetale în Leeuwarden. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm relațiile cu furnizorii noștri de animale pentru celelalte centre prelucratoare ale companiei, și îi salutăm pe fermierii arabi care sunt noii furnizori în lanțul nostru bazat pe plante”, a declarat domnul Lotgerink.
Piața alternativă la carne a crescut în ultimii ani și se așteaptă să crească în continuare. Alături de piețele interne ale producătorului, din Olanda și Germania, în alte părți ale Europei, cum ar fi Marea Britanie, Italia și Franța, crește cererea și apar piețe alternative pentru carne. Acesta este în principal rezultatul obiceiurilor alimentare ale așa-numitilor flexarieni, care cumpără în mod regulat aceste produse.
 
Fabrica din Leeuwarden a fost construită în 2017 și funcționează în prezent ca facilitate de prelucrare a cărnii de vită. A fost construită conform celor mai noi standarde, ceea ce înseamnă că poate fi ușor ajustată pentru a deveni potrivită pentru producția bazată pe plante. Fabrica poate fi extinsă pentru a adăuga mai multe linii de producție, instalații de congelare și o capacitate mai mare de depozitare. Angajații actuali nu vor fi afectați de schimbare, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.