26 mai 2022 - 16:47

Europarlamentar: Trebuie transferați bani URGENT către agricultură

Banii rămași necheltuiți din alte politici ale Uniunii Europene trebuie transferați urgent către agricultură – este îndemnul europarlamentarului român Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European.

Într-un schimb de replici cu reprezentanții Comisiei (DG BUDG și DG AGRI) privind transferul de fonduri de rezervă pentru situații de criză pentru a sprijini sectorul agricol, acesta pus în evidență impactul pe care redirecționarea resurselor financiare rămase nefolosite din alte politici l-ar putea avea pentru sectorul agricol, nu doar în contextul dat ci și pe termen lung.

”Modalitatea în care acești bani vor ajunge la fermieri desigur că stă în mare măsură în responsabilitatea statelor membre care sunt cel mai în măsură să cunoască care sunt sectoarele cele mai afectate de această criză.

Domnule director, v-aș ruga să ieșiți din această logică a faptului că este suficient să distribuim acești bani pe care îi avem puși de-o parte oricum pentru astfel de situații și le dăm fermierilor acești bani, dar în opinia mea trebuie să identificați alte surse de finanțare din alte politici. Și nu vă spun eu care sunt politicile care au rămas cu bani necheltuiți, de-a lungul timpului în așa fel încât să puteți să-i mobilizați către sectorul agricol pentru că dacă nu vom reuși să sprijinim acest sector la un nivel la care să poată să fie durabil, să poată să asigure alimente la prețuri accesibile: pentru că noi aici uităm un lucru foarte important, alimentele trebuie să fie la prețuri accesibile pentru consumatori.

Degeaba am tone de alimente pe rafturile alimentelor dacă ele nu sunt accesibile din punct de vedere al prețurilor pentru consumatori. Avem posibilitatea, în opinia mea, să mobilizăm alte resurse financiare din alte politici către sectorul agricol. Trebuie să fim mai energici și combativi în această direcție”, a precizat Daniel Buda.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.