Tratează bolile de ficat cu miere de vară

13

S-au adunat deja primele roade ale stupilor, iar mierea de vară e vedeta leacurilor- minune. Şi celelalte produse provenite din stup sunt însă cel puţin la fel de bune pentru sănătate. Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist în homeopatie, îţi spune ce afecţiuni poţi trata cu miere, propolis, lăptişor de matcă, venin de albine sau cu polen.

 

Mierea ameliorează afecţiunile grave

Introdusă moderat în alimentaţie, mierea rezolvă carenţele de vitamine şi minerale, iar folosită în scop terapeutic, ameliorează bolile digestive, cele hepato-biliare, respiratorii, cardiovasculare, nervoase şi renale.

Propolisul întăreşte imunitatea

Se foloseşte intern, ca tinctură sau tablete, pentru a preveni infecţiile virale, întărirea sistemului imunitar sau bronşite. Extern, efectul său antibacterian îl face util în tratarea arsurilor şi a multor tipuri de răni. Se aplică direct pe plagă.

Polenul alungă răceala

Se consumă sub formă de supliment nutritiv pentru întărirea organismului şi creşterii rezistenţei la infecţiile de sezon. La indicaţia apiterapeutului, polenul poate fi administrat ca tratament pentru problemele hepatice, cele de prostată sau chiar unele afecţiuni psihice.

Lăptişorul de matcă reduce colesterolul

E bogat în complexul de vitamine B. E un important remediu pentru stres (datorită vitaminei B5) şi, administrat ca supliment nutritiv, energizează organismul, protejează sistemul nervos şi reduce colesterolul.

Veninul de albine calmează durerile reumatice

Principalele afecţiuni în care veninul de albine şi-a dovedit eficienţa sunt reumatismele, nevralgiile şi scleroza multiplă. Indicat de medic, acesta e considerat un eficient stimulent imunitar.

Cum să te fereşti de falsuri

  • Mierea naturală se zahariseşte după câteva luni (maximum doi ani, în cazul mierii de salcâm); mierea falsă rămâne lichidă şi la temperaturile scăzute;
  • Mierea curată are aspect omogen şi cristale fine;
  • Mierea în care s-a pus prea multă apă (pentru a o “înmulţi”) are cristale mari, grosiere;
  • Cea mai bună garanţie de calitate este eticheta de pe borcănaş: ea trebuie să conţină data recoltării şi a ambalării, sursa florală a mierii şi temperatura la care a fost cristalizată (maximum 40°C).
Citește și

Cmentariile sunt închise