Tratament antirabic pentru câțiva țărani care au intrat în contact cu o vacă turbată

Alarmă în județul Suceava. Mai mulți fermieri au ajuns la spital, însă medicii dau asigurări că situația este sub control.
cattle-skull-67740_1920
O vacă diagnosticată cu turbare a stârnit panică în satul Dealu, comuna Zvoriștea, din județul Suceava. Animalul a intrat în contact cu 13 țărani, iar aceștia au ajuns, rând pe rând, la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, unde au fost înregistrați și incluși în planul de tratament antirabic pe termen lung. Terapia urmează să fie făcută ambulatoriu.
Pentru că la Suceava nu există o cantitate suficientă de vaccin antirabic, medicii din nordul țării au apelat la colegii lor din Ucraina. Astfel, de la Spitalul Regional Cernăuți au sosit în regim de maximă urgență zece fiole de ser antirabic.
Diagnosticul de rabie la bovină a fost pus de către oficialii DSVSA Suceava. „Animalul se afla în ultimul stadiu al bolii, având manifestări nervoase, iar atunci când a intrat în agonie proprietarul l-a sacrificat fără să știe că animalul avea rabie”, a declarat medicul veterinar Vasile Semeniuc.
Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, în gospodăria din care provine animalul bolnav s-a efectuat dezinfecția locală, iar cadavrul a fost dirijat spre incinerare la o firmă de specialitate. Tot spre incinerare a fost dirijată și o cantitate de carne provenită de la o junincă ce fusese sacrificată de proprietar anterior acestui eveniment. La nivelul DSVSA s-a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se descoperi sursa contaminării. După confirmarea diagnosticului de la laboratorul din București, la Dealu – Zvoriștea va fi declarat focar de rabie, cu adoptarea măsurilor specifice în astfel de situații.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole