Transylvania Horse Show, lângă Sighișoara în perioada 24-26 mai

calmaress

În perioada 24-26 mai, la Sighișoara va avea loc cea de-a treia ediție a Transylvania Horse Show. Peste 70 de concurenţi din 19 ţări vor participa la acest eveniment dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai.

Transylvania Horse Show a primit premiul ‘Concursul anului’ pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Catrin Norinder: Directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI) şi una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI, Catrin Norinder va fi prezentă în România în calitate de observator şi invitat de onoare.

Fraţii Fell: Andrew Fell (fratele geamăn a lui Peter Fell) – Cross Country Course Designer and Eventing Official. Andrew Fell este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de traseu cross-country la nivel internaţional, creând în mod constant trasee de cross country la cele mai cunoscute concursuri hipice din SUA, Europa şi Africa. Anul acesta pentru proiectarea traseului de cross country pentru Campionatele Balcanice organizate în cadrul Transylvania Horse Show 2013, a venit de 3 ori în ţară asigurându-se că totul decurge conform standardelor internaţionale, anul trecut el fiind delagat tehnic al FEI pentru Campionatele Balcanice organizate în Turcia.

Traseul creat de Fell este format din 29 obstacole naturale din lemn masiv, arbuşti ornamentali, căsuţe în miniatură sau mese supra dimensionate ce vor fi distribuite pe o distanţă de 3650 m, în cadrul unui circuit în aer liber. Obstacolele constau în structuri solide construite din obiecte intâlinite în natură precum şi diferite obstacole cum ar fi iazuri şi şanţuri sau combinaţii ale celor două categorii, ideea probei fiind de a imita obstacolele care ar putea apărea în mod normal într-un peisaj de ţară.

Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), recomandat de ghidul ‘Lonely Planet’ ca unul dintre primele locuri din Europa unde să călăreşti în vacanţă şi este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române si al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult